Verslag Speelweek 9

Madelon A

(C2 C4 C4 E4)

-

Melsele A

(C0 C0 C2 C4)

Bart Van den Nieuwenhof

4/4

Bruno Van Loo

3/4

4

-

12

Jef Van Ussel

3/4

Bert Schrauwen

2/4

De A-ploeg mocht op bezoek in Opdorp bij Madelon A. De thuisploeg was deels onthoofd aangezien ze niet konden rekenen op hun kopman. Als vervanger konden ze enkel een E4 opstellen, waardoor de A-ploeg natuurlijk met een 0-4 voorsprong kon starten. Het was natuurlijk wel opletten voor de 3 andere spelers: Jef en Bert konden dadelijk goed starten en zo voor de 1-3 zorgen. In het 2e kwart van de wedstrijden gingen alle wedstrijden naar onze A-ploeg met een 1-7-stand tot gevolg. De winst kon dus bijna niet meer ontglippen en na nieuwe overwinningen van eerst Bruno en daarna Bart stond de 3-9 op het scorebord. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een ruime 4-12 overwinning voor de A-ploeg. Hiermee positioneert de A-ploeg zich  netjes in het midden van het klassement (6e plaats).

Melsele B

(C2 C2 C4 C4)

-

Crawford Gent E

(C2 C4 C6 D0)

Koen Vandewalle

4/4

Jorik Maes

4/4

14

-

2

Stefan Callens

3/4

Hans Van den Nieuwenhof

3/4

De B-ploeg ontving vrijdagavond de rode lantaarn uit hun reeks, Crawford Gent E. De bezoekers hadden dit seizoen nog geen enkel punt verzameld, zodat de B-ploeg enkel met 3 punten genoegen kon nemen. Terwijl Jorik reeds snel de eerste man versloeg, moest Koen nog een matchpunt wegwerken om de overwinning binnen te halen. Met deze 2-0 voorsprong was de trein goed vertrokken en snelde de B-ploeg zonder grote problemen door naar 10-0. Op dat moment vond de eerste man van de bezoekers het aangewezen om de eer te redden en wist hij nog van Hans en Stefan een match af te snoepen. Zo kwam een ruime 14-2 eindstand op het bord en kon de B-ploeg aanknopen met hun 6de winst van het seizoen. Volgende week hopen ze titelkandidaat Hamme het vuur aan de schenen te kunnen leggen!

Egmont C

(C6 C6 C6 D0)

-

Melsele C

(C4 C6 C6 D0)

Luc Van Dam

3/4

Matthias Van Raemdonck

2/4

11

-

5

Steve Luyckx

0/4

Sylvain Vandenbussche

0/4

De C-ploeg had de altijd lastige verplaatsing naar Egmont voor de boeg. Mits winst konden ze een goede zaak doen en op gelijke hoogte van de thuisploeg komen. De thuisspelers wisten natuurlijk ook dit belang en startten zeer sterk: alle wedstrijden in het eerste kwart gingen naar de thuisploeg, enkel gelegenheidsinvaller Steve zag zijn match net in de belle verloren gaan (4-0). Het moest dus beter en Luc en Matthias hadden dit begrepen en zetten hun ploeg op het scorebord. Bij Steve mocht het weer niet zijn in de belle waardoor de score bij de pauze op 6-2 stond. Ook in het 2e deel van de wedstrijd kon de C-ploeg zich niet echt herpakken en bij 9-3 was het kalf helemaal verdronken. Luc en Matthias konden respectievelijk met 3 en 2 wedstrijden de score nog optrekken naar een 11-5 eindstand. De C-ploeg weet wat hen te doen staat in de komende wedstrijden en de terugronde !

Melsele D

(D0 D2 D2 D2)

-

Meteor C

(D6 D6 E0 E0)

Paul Verelst

4/4

Stefaan Verstraeten

3/4

13

-

3

Tom Avau

3/4

Bram Van Raemdonck

3/4

Een tegenstander met deze klassementen zou het de D-ploeg nooit lastig mogen maken in een thuiswedstrijd. Vol vertrouwen begonnen Bram en Paul dan ook feilloos aan de wedstrijd (2-0). Een beetje onverwacht konden Stefaan en Tom deze voorsprong noch uitbouwen noch vasthouden. Beiden verloren in de belle hun eerste wedstrijd. Dat deze 2 wedstrijden niet meer was dan een accident de parcours, bewezen de volgende wedstrijden: er werd vrij gemakkelijk uitgelopen naar 6-2. Daarna stoomde de D-ploeg opnieuw door naar de winst op een wijze die we al meerdere keren hebben gezien. Er was geen stoppen meer aan, enkel Bram zag nog een match net ontglippen. Er werd dus afgeklopt bij een 13-3 eindstand, een nieuwe winst en in de stand betekent dit dat de top 3 zich meer en meer begint te onderscheiden van de rest.

Rooigem-Gent G

(D2 D2 D2 D4)

-

Melsele E

(D4 D6 E0 E2)

Mathijs Raats

1/4

René Braem

1/4

13

-

3

Rudi Simons

1/4

Bart Rosiers

0/4

Een verplaatsing naar de koploper van de reeks heeft bepaalde charmes: elke prestatie (zowel individueel als per ploeg) is onverwacht en dus mooi meegenomen. Rudi en René mochten als eerste hun ervaring in de strijd gooien en het was Rudi die alvast de score wist te openen voor de E-ploeg. Na een overwinning van Mathijs en daarna René wist de E-ploeg zeer verrassend goed mee te gaan in de wedstrijd (3-3) ! Helaas was het liedje daarbij wel uitgezongen: de thuisspelers staken een tandje bij en liepen vlot uit naar 7-3. Ook daarna wisten de thuisspelers hun vorm vast te houden en lieten uiteindelijk geen enkele match meer verloren gaan. Er werd dus toch nog met een ruim verlies afgesloten (13-3), wat niet verwonderlijk is tegen een tegenstander die moet opboksen tegen 2 sterke mede-titelkandidaten.

Melsele F

(E2 E2 E2 E2)   

-

Maldegem B

(E0 E2 E4 E6)

Jens Heyrman

4/4

Benny Smet

4/4

14

-

2

Luc Timperman

3/4

Eddy Fierens

3/4

De F-ploeg moest de aandacht nog even houden op de thuismatch tegen Maldegem B, maar er werd al met meer dan één oogje gekeken naar de topper van volgende week. Eerst nog de Maldegemse klip nemen. Dat de concentratie goed zat bewees de wel zeer vlotte start: met slecht 4 verloren sets liep de F-ploeg uit naar een 8-0 score. De overwinning was dus al snel binnen en het vlekkeloos parcours werd verdergezet tot een 12-0 score. Daarna lieten Eddy en Luc nog een steekje vallen, maar dat was niet meer dan een klein smetje op het uitstekend eindresultaat 14-2. Volgende week staat de onvervalste topper op het programma tussen de 2 leiders van de reeks in Knal Deinze !

Madelon E

(E4 E6 NG NG)

 

Melsele G

(E6 E6 E6 E6)

Robin Schaerlaken

2/4

Jan Vandenbussche

2/4

11

-

5

Arne Rombaut

1/4

Herman Van Britsom

0/4

De G-ploeg mocht samen met de A-ploeg op schok naar Madelon. Ze arriveerden dan ook samen goed op tijd in Opdorp en konden dus rekenen op een lange opwarming. Toch was de start niet al te best: enkel Robin kon zijn wedstrijd tot een belle brengen, maar ook deze ging verloren (4-0). Het was duidelijk dat de thuisploeg wat te sterk was, maar het spel van onze G-ploeg beterde wel gedurende de wedstrijd. Robin pakte de eerste wedstrijd waardoor de ruststand 7-1 was. Het was Jan die de overwinning van de thuisploeg nog even kon uitstellen door een extreem spannende 5e set met 14-16 te winnen (8-2). De G-ploeg wist de score in het 2e deel van de wedstrijd wel gelijk te houden. Robin en Jan pakte elk 2 matchen en ook Arne wist uiteindelijk de laatste wedstrijd van de match te pakken. Het blazoen werd dus wat opgekuist tot een 11-5 eindstand.