Verslag Speelweek 8

Melsele A

(C0 C0 C2 C4)

-

Egmont A

(C2 C4 NG)

Bruno Van Loo

3/3

Bert Schrauwen

3/3

15

-

1

Bart Van den Nieuwenhof

3/3

Jef Van Ussel

2/3

De A-ploeg had nog geen echte potten gebroken dit seizoen en had dus nog iets recht te zetten. Het kind van de rekening moest Egmont A worden. Echter was de match bijna gespeeld voor hij nog moest beginnen : de bezoekers konden slechts 2 van hun 4 basisspelers opstellen en hadden om toch nog reglementair opgesteld te zijn nog een NG meegenomen. De A-ploeg kon bijgevolg deze winst niet mislopen en na de eerste overwinningen van Bruno en Jef was de winst eigenlijk al binnen. Voor een beetje spanning was het uiteindelijk ver zoeken. Er werden uiteindelijk nog 2 belles gespeeld: Jef verloor zijn 5-setter tegen de kopman van de bezoekers, Bart won zijn belle nog na een 1-5 achterstand om te draaien in een 11-5 setwinst. De A-ploeg schuift zo terug op naar de “buik” van het klassement.

Zomergem A

(C0 C2 C2 C4)

-

Melsele B

(C2 C2 C4 C4)

Stefan Callens

4/4

Jorik Maes

2/4

10

-

6

Hans Van den Nieuwenhof

0/4

Gunther Maes

0/4

Na een droomparcours van 5 opeenvolgende overwinningen kreeg onze B-ploeg een moeilijke verplaatsing naar Zomergem A voorgeschoteld, een ploeg met een stevige thuisreputatie. Stefan was niet onder de indruk en begon sterk aan de match. Zijn ploegmaats konden echter niet volgen zodat de thuisploeg bij 3-1 al een eerste kloof sloeg. Stefan en vervolgens Jorik zorgden ervoor dat de achterstand bij de rust beperkt bleef. Nadat dezelfde spelers voor een 6-5 stand zorgden, had Hans een matchbal om de stand op 6-6 te brengen, maar hij verloor in de belle met 12-10. Dit was voor de thuisploeg het signaal om nog een extra eindsprint in te zetten en ze liepen uit tot 9-5. Stefan sloot de wedstrijd nog af met een knappe 4de winst van de avond. Aldus geen 6de overwinning op rij voor de B-ploeg die vrijdagavond stuitte op een sympathieke, homogene en sterke thuisploeg.

Melsele C

(C6 C6 C6 D0)

-

Meteor A

(C2 C2 C4 D0)

Matthias Van Raemdonck

2/4

Luc Van Dam

1/4

4

-

12

Sylvain Vandenbussche

1/4

Stijn Van Raemdonck

0/4

Na de belangrijke overwinning van vorige week kregen de mannen van de C-ploeg deze week een topper op bezoek: Meteor A viel vorig seizoen net uit 1e provinciale en zal dit jaar alles proberen om zo snel mogelijk opnieuw actief te zijn in de hoogste provinciale reeksen. De 2 C2’s als kopmannen schrokken onze C-ploeg niet af en Sylvain wist onmiddellijk één van hen het vuur aan de schenen te leggen: na in de 3e set nog even te ontsnappen aan een 0-3 nederlaag kon Sylvain sterk een belle afdwingen, maar zo als zo vaak dit seizoen zag hij het daar misgaan op de laatste punten (10-12). De start van zijn ploegmaats was ook minder (0-4) en tot overmaat van ramp zag Sylvain ook op dezelfde manier zijn 2e match mislopen. Enkel Matthias kon zijn ploeg in het eerste deel van de wedstrijd op het scorebord brengen (1-7). Nadat de zege voor de bezoekers binnen was (bij 1-9) kon eerst opnieuw Matthias en daarna toch Sylvain (zijn verdiende winst) en tenslotte Luc de score toch milderen tot een 4-12 eindstand.

Egmont C

(D4 D4 D6 E2)

-

Melsele D

(D0 D2 D2 D2)

Stefaan Verstraeten

3/4

Bram Van Raemdonck

3/4

4

-

12

Tom Avau

3/4

Paul Verelst

3/4

De D-ploeg moest de altijd lastige verplaatsing naar Egmont afleggen (op dinsdagavond). Bram (die eerst had afgezegd) wist zijn opa uiteindelijk toch nog te zeggen dat hij volgende dag een verlofdag had op school en dus eigenlijk wel de late uurtjes tijdens de week kon dulden. Luc Daniels gaf met plezier zijn plaats terug af aan sterkhouder Bram. De D-ploeg kende een goede start, het zal enkel Bram zijn die zich even beklaagd zal hebben dat hij toch meegegaan was door zijn eerste match te verliezen. Verder ging het de D-ploeg voor de wind, wat leidde tot een 2-6 rustscore. Kopmannen Stefaan en Tom konden de winst al vastleggen door bij een 2-8-score naar 2-10 te gaan. Tom klopte daarbij zelfs de sterke kopman van de thuisploeg. Stefaan en Tom verloren uiteindelijk beiden de 2 slotmatchen nog, waardoor er werd afgeklopt op een 4-12 score en een gelijke verdeling voor al onze spelers.

Melsele E

(D4 D6 E0 E0)

-

Temse C

(D0 D2 D6 E0)

Mathijs Raats

2/4

René Braem

2/4

7

-

9

Evert Naudts

2/4

Rudi Simons

1/4

Ook al zitten we nog maar iets over halfweg in de heenronde, voor de E-ploeg stond er al een degradatietopper op het programma. In de derby tegen Temse C was het belangrijk om de bezoekers achter ons te houden. De bezoekers hadden dit ook door en stelden daarom 2 zeer sterke kopmannen op (D0 en D2). Zij namen ook een goede start door hun ploeg op 0-2 te brengen, een score die René en Rudi konden wegwerken (2-2). Mathijs kon het de eerste man van Temse (D0, en ex-C2) toch serieus lastig maken, maar werd in de belle toch weggeblazen met 1-11. De bezoekers slaagden erin om met een 3-5 voorsprong de rust in te gaan. Mathijs en Evert konden de hoop opnieuw doen oplaaien door 5-5 te maken, maar de manier waarop de bezoekende kopmannen opnieuw 5-7 maakten liet niet veel goeds voorspellen. Opnieuw de gelijkmakers naar 7-7 waren uiteindelijk niet goed genoeg om een puntje uit de wacht te slepen want de eerste 2 man van Temse pakten hun 8 matchen en dus de 7-9 voor hun ploeg.

Rooigem-Gent J

(E2 E2 E4 E6)

-

Melsele F

(E2 E2 E2 E2)   

Jens Heyrman

4/4

Benny Smet

3/4

5

-

11

Luc Timperman

2/4

Eddy Fierens

2/4

Als je bovenaan staat, mag je geen enkele wedstrijd onderschatten. Het is altijd opletten voor tegenstanders die gebrand zijn om de topploeg te verslaan. Jens begon de wedstrijd als een volleerde kopman en liet zijn tegenstander geen schijn van kans. De match kende een gelijkopgaande start naar 2-2 waarna Eddy en Jens de eerste kloof naar 2-4 konden slaan door 2 belles te winnen. Daarna was het aan Benny en Luc om deze positieve score te behouden en ze deden zelfs meer dan dat: ze konden de F-ploeg op een kleine stap van de overwinning brengen door naar 3-7 te gaan. Jens en Eddy aarzelden niet om de match definitief “op slot te gooien” (om het in voetbaltermen te zeggen). Na de 3-9 gingen er nog 2 wedstrijdjes verloren, maar dit zijn slechts details. Veel belangrijker is het vasthouden van die mooie koppositie.

Melsele G

(E6 E6 E6 NG)

 

HNO B

(E2 E2 E2 E4)

Steven Moortgat

4/4

Robin Schaerlaken

2/4

6

-

10

Arne Rombaut

1/4

Michiel Schroeyers

0/4

Onze G-ploeg kreeg de ongeslagen leider op bezoek. HNO B heeft alleszins de klassementen om ook een reeksje hoger rustig mee te draaien. Een mooie uitdaging voor onze 4 jeugdspelers dus en dat hadden Robin en Arne dadelijk goed begrepen: zij klopten in hun eerste match dadelijk een E2 en E4 met een 2-2 tot gevolg. Deze sterke start kon helaas niet doorgetrokken worden, het was enkel Steven die voor de kering nog een winst kon boeken (3-5). Toen de bezoekers uitliepen naar 3-7 leek de wedstrijd in een definitieve plooi te liggen, maar dat was buiten Steven en Robin gerekend. Zij vochten de G-ploeg terug in de wedstrijd naar 5-7 !

Toch konden de bezoekers de overwinning nog vrij rustig binnenrijven bij 5-9, waarna er werd afgesloten bij een 6-10 eindstand. Toch een sterk resultaat tegen deze toekomstig kampioen van deze reeks.