Verslag Speelweek 7

Melsele A

(C0 C2 D2)

-

Rooigem-Gent C

(B4 B6 B6 C0)

Bruno Van Loo

1/4

Bart Van den Nieuwenhof

1/4

2

-

14

Bram Van Raemdonck

0/4

 

 

Rooigem wou als titelfavoriet geen risico’s nemen en kwam in één van hun sterkst mogelijke opstellingen afgezakt naar Melsele. Hiervoor haalden ze zelfs onze voormalige clubspeler Luc Van Bogaert (ex-B0, nu B4) uit de kast. De A-ploeg kon door de vele afwezigheden in A- en B-ploeg hier slechts 3 man tegenover zetten. Het eindresultaat lag al bij voorbaat vast, maar het was aan Bart en Bruno of zelfs aan Bram om werk te maken van een stuntje tegen een B-speler. Bruno slaagde er bijna in tegen een Luc (B4), maar die haalde zijn uitzonderlijke klasse op de beslissende punten telkens nog eens boven. Bart en Bruno konden elk hun belles tegen de B6-en of C0-en niet winnen en het stond 0-14 voor iedereen het goed besefte. Een nederlaag met forfait-score mocht niet gebeuren en Bart en Bruno zetten nog eens alles op alles. Deze keer met resultaat: Bruno klopte een B6 met 13-11 in belle, Bart deed hetzelfde met Luc maar dit met 15-13 in de 5e set.

Wetteren A

(C0 C4 D4)

-

Melsele B

(C2 C2 C4 C4)

Stefan Callens

4/4

 

Hans Van den Nieuwenhof

3/4

3

-

13

Jef Van Ussel

3/4

Jorik Maes

3/4

Onze B-ploeg had in het hevige regenweer van dit weekend een verplaatsing naar Wetteren voor de boeg. Met Jef in de plaats van Koen hoopte men de zegereeks te kunnen verlengen. Toen ze in het lokaal van Wetteren aankwamen, werd het al snel duidelijk dat de thuisploeg weinig weerwerk zou kunnen bieden: door omstandigheden kon men slechts 3 spelers opstellen.
Met een 0-4 voorsprong begonnen Stefan en Hans moeizaam aan de match. Beiden hadden veel moeite om hun eerste match binnen te halen. Maar de toon was gezet en het werd een gemakkelijke overwinning voor onze B-ploeg. Enkel de eerste
man van de thuisploeg was te sterk voor Jorik, Jef en Hans. Stefan kon wel stunten en zorgde aldus voor een 3-13 eindstand. Met deze 5de overwinning op rij blijft de B-ploeg in mooi gezelschap op een gedeelde 3de plaats bovenaan de rangschikking staan!

Melsele C

(C4 C4 C6 C6)

-

Wetteren B

(C6 D0 D0 D2)

Koen Vandewalle

4/4

Jan Van Droogenbroeck

4/4

13

-

3

Stijn Van Raemdonck

3/4

Matthias Van Raemdonck

2/4

Opnieuw was het van moeten voor de C-ploeg: tegen rechtstreeks concurrent Wetteren B werd er dan ook weinig risico’s genomen en werd zowel Koen als Jan als versterking opgesteld. Stijn en Matthias moesten starten en werden al direct op een nederlaag getrakteerd (0-2). Dit werd gelukkig deskundig en vlot rechtgezet door Jan en Koen. Hierna kon kapitein Stijn zijn ploeg op gelijke hoogte houden (3-3) zodat Jan en Koen de eerste voorsprong konden pakken bij rust (5-3). Hierna was er geen houden meer aan, alle spelers hadden de goede drive te pakken en er werd geen enkele wedstrijd meer verloren. Een belangrijke en ruime overwinning voor onze C-ploeg die zo een beetje opschuift in het klassement.

Rooigem-Gent I

(D6 D6 D6 E2)

-

Melsele D

(D0 D2 D4 D6)

Tom Avau

4/4

Koen De Loos

4/4

6

-

10

Sylvain Vandenbussche

2/4

Luc Daniels

0/4

In de strijd om hun knappe 2e plaats had de D-ploeg een verraderlijke verplaatsing voor de boeg. Op Rooigem-Gent I, waar het overloopt van jong talent, moest best gewonnen worden. De klus moest geklaard worden zonder Stefaan, Bram of Paul en dus traden Sylvain, Luc en Koen aan. Enige overblijver van de normale opstelling was kapitein Tom en hij zette zijn ploeg dadelijk op goede weg. Koen volgde zijn voorbeeld, maar voor Luc en Sylvain was het jonge geweld te sterk (2-2). In het 2e kwart werd ditzelfde scenario herhaald waardoor de ruststand 4-4 was. Het werd tijd om een tandje bij te zetten, wat Sylvain ook deed: samen met een feilloos spelende Tom en Koen kon hij de ploeg naar een 6-8 voorsprong brengen. Het waren Tom en Sylvain die de overwinning mochten binnenrijven en beiden wonnen dan ook hun laatste match (6-10).

Madelon B

(C6 D0 D6 E0)

-

Melsele E

(D4 D6 E0 E2)

René Braem

2/4

Mathijs Raats

1/4

13

-

3

Rudi Simons

0/4

Bart Rosiers

0/4

Op bezoek bij één van de titelkandidaten komt het er steeds op neer om individueel toch een sterke prestatie neer te zetten en zo enkele matchen mee te pikken. Het werd dan ook snel duidelijk dat er niets te rapen ging zijn in de knappe sporthal van Opdorp want het stond snel 4-0. Toch konden Bart en Mathijs de D0 het leven wat zuur maken door een belle af te dwingen, maar winnen zat er nog niet in. Het was de ervaring van René die de eerste score op het bord kon brengen (7-1). In het 2e deel bleef het éénrichtingsverkeer in de wedstrijden, hierin waren het zowel Mathijs als opnieuw René die de score toch konden milderen naar 13-3.

Melsele F

(E0 E2 E2 E2)   

-

Zomergem D

(D6 E2 E2 E4)

Jens Heyrman

4/4

Benny Smet

3/4

13

-

3

Luc Timperman

3/4

Johan Van Osselaer

3/4

De F-ploeg kon zich opmaken voor een echte topper in de reeks: nummer 1 en 2 uit het klassement mochten tegen elkaar aantreden in de Djem. De F-ploeg stond paraat in één van hun sterkst mogelijke opstellingen. Luc bracht zijn ploeg op voorsprong en werd gevolgd door Jens en Jo die de eerste kloof konden slaan (3-1). De score bleef gelijk opgaan naar een 5-3 rustscore. Hierna waren het Luc en Benny die dadelijk de voorsprong konden uitdiepen naar 7-3 en zo hun ploeg op weg zetten naar de overwinning. De mannen van de F-ploeg deed er alles aan om de score van de week (13-3) ook te behalen en slaagden hier wonderwel in ! Met een speciale vermelding voor Jens die een 4 op 4 pakte en dit zelfs zonder een setverlies !

Uiteindelijk eindigen 4 van de 6 wedstrijden deze week op een 13-3 eindstand.

Melsele G

 

vrij

 

/4

 

/4

 

-

 

 

/4

 

/4