Verslag Speelweek 6

Knal D

(C0 C4 C4 C6)

-

Melsele A

(C0 C0 C2 C4)

Bruno Van Loo

4/4

Bert Schrauwen

3/3

3

-

13

Bart Van den Nieuwenhof

3/3

Steve Luyckx

0/3

Op verplaatsing had de A-ploeg nog geen potten gebroken, maar op de rode lantaarn van de reeks moest de eerste punten buitenshuis toch gepakt worden. De A-ploeg had de knappe sportzaal in Deinze voor hen alleen, ruimte genoeg voor spectaculaire rallys dus. Bert en Bart begonnen met de score in de juiste richting te duwen (0-2) en ze werden gevolgd door Bruno die de plaatselijke kopman afdroogde met 3-0 (1-3). Nadat B&B er 1-5 van hadden gemaakt, werd ook bekend dat de kopman niet meer zou verder spelen wegens een blessure. Hierdoor was de match snel beslist en kon de A-ploeg de match vrank en vrij uitspelen en werd het uiteindelijk een ruime 3-13 overwinning.

Melsele B

(C2 C2 C4 C4)

-

Knal C

(B6 C0 C0 C0)

Jorik Maes

4/4

Stefan Callens

2/4

9

-

7

Koen Vandewalle

2/4

Hans Van den Nieuwenhof

1/4

Na 3 opeenvolgende overwinningen mocht onze B-ploeg leider en titelfavoriet Knal C ontvangen. Het zou een zware opdracht worden om echt weerwerk te bieden tegen een ploeg die vorig seizoen net op de laatste speeldag degradeerde uit Landelijke. Maar de huizenhoge clichés als "de bal is rond" en "elke wedstrijd moet gespeeld worden" gelden ook in onze sport.

Jorik en Koen bewezen dat door uit te pakken met winst in hun eerste matchen. Stefan en Hans volgden niet, maar Jorik stuntte opnieuw en bracht de score op 3-3. Stefan kon niet achterblijven zodat bij rust een verrassende 4-4 op het bord stond. Nadat opnieuw Jorik voor de 5 zorgde, was het vervolgens aan Hans om het knappe voorbeeld van zijn ploegmaats te volgen, en hoe: in een ware thriller versloeg hij de kopman van de bezoekers met 17-15 in de belle.

Hoe verder de match vorderde, hoe mooier het sprookje van de B-ploeg werd: Koen zorgde in zijn aanvallende stijl voor de 7, waarna man van de wedstrijd (of eigenlijk al man van het seizoen) Jorik alvast het eerste punt binnenrijfde (8-6). Stefan mocht het slotakkoord spelen en de smakelijke kers op de bijzonder lekkere taart zetten: 9-7 !!! Een sensationele thuisoverwinning voor de B-ploeg dat hierdoor verder oprukt in het klassement.

Tass A

(C2 C4 C6 D0)

-

Melsele C

(C6 C6 C6 D0)

Matthias Van Raemdonck

3/4

Stijn Van Raemdonck

1/4

11

-

5

Luc Van Dam

1/4

Sylvain Vandenbussche

0/4

Een weekje na hun eerste winst stond de C-ploeg voor een nieuwe belangrijke wedstrijd bij het gelijk-gerankschikte Tass A. De thuisploeg scheerde vorig jaar nog hoge toppen in 2e en strandde uiteindelijk als

vice-kampioen. De thuisspelers startten het best en pakten de 3-1 voorsprong. Gelukkig konden Matthias en Luc de score snel gelijktrekken. Hierna zag Stijn zijn 2e match net door zijn vingers glippen door 11-9 in de belle te verliezen met een 5-3 ruststand tot gevolg. De achterstand bleef gelijk oplopen naar 6-4 en het bleef spannend. De slotfase zou bloedstollend blijven, want de laatste 6 wedstrijden werden beslecht in een belle ! Spijtig genoeg voor onze C-ploeg stonden zij 5 maal in het verliezende kamp. Enkel Matthias kon zijn belle winnen en zo eindigde deze wedstrijd op een beetje teleurstellende 11-5.

Melsele D

(D0 D2 D2 D2)

-

Knal E

(D4 D4 D6 D6)

Tom Avau

4/4

Bram Van Raemdonck

4/4

14

-

2

Stefaan Verstraeten

3/4

Paul Verelst

3/4

Als je bovenaan het klassement wil meedraaien, mag een tegenstander als Knal E thuis geen problemen opleveren. Toch startten de bezoekers verrassend sterk: Paul verloor in de belle, Stefaan was duidelijk nog niet warm, gelukkig kon Tom zijn wedstrijd nog keren door uiteindelijk in de 5e set te winnen. Een duidelijke verwittiging met een 2-2 tot gevolg. Hierna was iedereen wakker en ging de D-ploeg op het elan van de voorbije speelweken door naar een vlotte winst: bij de kering stond het al 6-2 en niemand was meer te stoppen want er ging zelfs geen wedstrijd meer verloren. Meer zelfs, in de 2e helft van de wedstrijd werden er slechts 4 sets verloren !

Melsele E

(D4 D6 E0 E2)

-

Zele B

(D2 D4 D4 E0)

Mathijs Raats

3/4

René Braem

1/4

6

-

10

Rudi Simons

1/4

Bart Rosiers

1/4

Het zelfvertrouwen van de E-ploeg moest wel goed zitten: Thuis konden ze de vorige 2 wedstrijden winnend afsluiten. Het was Bart die meteen aan de slag kon tegen een D4. Helaas schoot hij net te kort in de belle. Ook zijn ploegmaats namen een valse start met een plotse 0-4 achterstand tot gevolg. Bart probeerde dit tegen de eerste man recht te zetten, maar zag het opnieuw misgaan in de 5e set. Het waren René en Mathijs die in de eerste helft de enigste overwinningen konden pakken (2-6). Bart en Mathijs zorgden vlak na de pauze voor de aansluiting door beiden te winnen (4-6). Echter lieten de bezoekers geen spanning meer toe en liepen opnieuw uit naar 4-8 om daarna de match in handen te blijven houden (6-10).

Eikenlo F

(E0 E2 E4 E6)

-

Melsele F

(E2 E2 E2 E2)   

Benny  Smet

4/4

Luc Timperman

4/4

3

-

13

Eddy Fierens

3/4

Jens Heyrman

2/4

Ook de F-ploeg draait vrolijk mee in de kop van de rankschikking (3e plaats) en het enige middel om daar te blijven staan is blijven winnen. Jens hield dit goed in het achterhoofd en raapte het steekje op dat Eddy liet vallen (1-1). Kopmannen Luc en Benny hadden zich eens 3e en 4e man gezet en bewezen hun sterkte door de plaatselijke kopmannen te kloppen (1-3). Hierdoor was de trein vertrokken naar een 2-6 stand bij de pauze. Ook hierna kwam de F-ploeg totaal niet meer in gevaar en gingen ze door naar zelfs een 2-12 met perfecte scores voor Benny en Luc. Tenslotte moesten Eddy en Jens nog afsluiten: Jens zag deze match nog de mist ingaan, Eddy wist nog een spannend slotakkoord aan de wedstrijd te breien en won in een belle met 9-11. Door deze overwinning komt de F-ploeg nu mee aan de leiding en mag het zich opmaken voor een topper tegen de co-leider in de volgende thuiswedstrijd.

Melsele G

(E6 E6 E6 E6)

 

Kruibeke F

(E6 E6 E6 NG)

Robin Schaerlaken

4/4

Jan Vandenbussche

3/4

12

-

4

Steven Moortgat

3/4

Arne Rombaut

2/4

De rankschikking geeft lichtjes vertekend beeld door enkele vrije speelweken, maar niettegenstaande staat de G-ploeg knap op een 1e plaats. Als leider mag je thuis geen wedstrijd verliezen, dus starters Robin en Jan wisten wat hen te doen stond: Beiden moesten dadelijk een belle afwerken met wisselend succes: Jan moest uiteindelijk met 10-12 de duimen leggen, Robin overwon de zenuwen en de wedstrijd met 11-9. De moeilijke start leek een zware avond te voorspellen, maar niets was minder waar: het bleef bij die ene verliesmatch totdat de zege verzekerd was bij 9-1. Hierna werden de teugels wat gevierd en werd de match uitgespeeld bij 12-4. De leidersplaats blijft in ons bezit, al zal dit vermoedelijk volgende week niet meer het geval zijn gezien de G-ploeg dan een vrije speelweek heeft.