Verslag Speelweek 5

Melsele A

(C0 C0 C2 C4)

-

Hamme B

(C2 C2 C4 C4)

Bert Schrauwen

2/4

Bart Van den Nieuwenhof

2/4

5

-

11

Bruno Van Loo

1/4

Jef Van Ussel

0/4

Na twee onverwachte uitnederlagen kreeg de A-ploeg het lastige Hamme B voorgeschoteld. De bezoekers waren zeer voortvarend aan het seizoen gestart en bestaan uit een mix van ervaring met jong talent (12-jarige C4). Jef en Bruno namen geen al te beste start (0-2) en ook Bart en Bert konden niet winnen. Bert zag de match tegen een zeer sterke spelende talentje nog uit zijn handen glippen in de belle. De A-ploeg moest bij de start zijn meerdere erkennen in de tegenstanders, het was uiteindelijk Bart die in de eerste helft als enige een match kon pakken . In het vervolg ging het meer gelijk op, het 2e deel van de wedstrijd eindigde op een remise (4-4), met dus een einduitslag van 5-11 als resultaat.

Temse A

(C2 C2 C4 C4)

-

Melsele B

(C2 C2 C4 C4)

Gunther Maes

3/4

Jorik Maes

3/4

6

-

10

Stefan Callens

2/4

Hans Van den Nieuwenhof

2/4

Na 2 knappe overwinningen op rij trok de B-ploeg met vertrouwen naar Temse A. Gunther trad aan als invaller en speelde aldus zijn eerste competitiematch van het seizoen. Het wedstrijdbegin was spannend, al slaagde de B-ploeg er snel in om een eerste kloof te slagen: 2-4 waarbij ieder één match voor zijn rekening nam. Met Gunther en Jorik gingen door op hun élan en zorgden ook voor de 3-5 en 4-6. Door een overwinning van Hans werd het 5-7 zodat het terug aan Jorik en Gunther was om de 8ste match binnen te halen. Terwijl Jorik vrij snel het eerste punt binnenhaalde, kon Gunther bovendien de 5-9 op het bord zetten na een prachtige wedstrijd. Stefan zette vervolgens de kers op de taart en maakte er 6-10 van. De derde overwinning op rij voor onze B-ploeg die hierdoor plaats kan nemen in de eerste helft van het klassement.

Melsele C

(C6 C6 C6 D0)

-

Eikenlo D

(C6 D2 D4 D6)

Matthias Van Raemdonck

4/4

Stijn Van Raemdonck

3/4

12

-

4

Sylvain Vandenbussche

3/4

Luc Van Dam

2/4

Deze match moest absoluut gewonnen worden. De C-ploeg had dus maar één doel voor ogen: de 3 punten. Waar Stijn in zijn eerste match nog niet volledig uit zijn mindere vorm kon geraken, lieten zijn ploegmaats er geen gras over groeien: met vlotte 3-0 zeges werd het 4-1 en toen ook Stijn zijn draai begon te vinden werd het een ongelijke strijd. In geen tijd stond het 9-1 en waren de belangrijke punten binnen. Hierna konden de bezoekers nog wat matchen meepikken en doordat onder andere Luc nog 2 belles verloor, eindigde de wedstrijd op 12-4. Hopelijk is de trein voor de C-ploeg nu vertrokken !

Galmaarden F

(D4 D6 D6 D6)

-

Melsele D

(D0 D2 D2 D2)

Stefaan Verstraeten

4/4

Bram Van Raemdonck

4/4

2

-

14

Paul Verelst

4/4

Tom Avau

2/4

Een verre verplaatsing naar Galmaarden betekende voor Tom een terugkeer “back to his roots”. Voor het eerst sinds zijn transfer naar onze club moest hij aantreden tegen zijn vorige club. Dat zo’n wedstrijd steeds wat extra zenuwen met zich meebrengt, was wel te verwachten. Tom startte dan ook moeizaam en verloor zijn eerste wedstrijd in de belle. Zijn ploegmaats bleven wel stoïcijns kalm en kenden weinig problemen met de thuisploeg die momenteel op de laatste plaats staan. De wedstrijd kende weinig spanning want bij de pauze stond er al een 1-7 score op het bord. Het 2e deel kende eenzelfde verloop: Tom verloor voor het oog van zijn familie opnieuw een 5-setter, maar voor de rest van de ploeg kwam niet echt meer in de problemen (2-14).

Melsele E

(D6 D6 E0 E2)

-

Lobos B

(D6 D6 D6 D6)

Koen De Loos

4/4

Bart Rosiers

3/4

11

-

5

Mathijs Raats

2/4

Rudi Simons

2/4

De puntenoogst voor de E-ploeg dit seizoen was nog wat mager. Daarom moest er tegen Lobos B getracht worden om de punten thuis te houden. Bart nam alvast een vliegende start en zette in geen tijd zijn ploeg op het wedstrijdblad. Mathijs kon net niet aanvullen want hij moest het onderspit delven in de belle (1-1). Koen en Rudi konden wel beiden winnen en dit goede voorbeeld werd gevolgd door Bart en Mathijs (5-1). Zo’n voorsprong mocht niet uit handen gegeven worden en dat gebeurde ook niet. Eerst Koen, daarna opnieuw het duo Bart en Mathijs zorgden voor de 8-2 tussenstand. De overwinning was dus vrij snel veilig gesteld en de wedstrijd ging op het einde gelijkop naar een 11-5 eindstand. Vooral de uitstekende prestaties van Koen (4/4) en Bart (3/4) dienen nog in de verf gezet te worden !

Merelbeke E

(E2 E2 E4 E4)

-

Melsele F

(E0 E2 E2 E2)   

Luc Timperman

4/4

Benny Smet

4/4

2

-

14

Jo Van Osselaer

3/4

Eddy Fierens

3/4

De ervaren mannen van de F-ploeg moesten het deze week stellen zonder Jens. Zijn plaats werd ingenomen door Jo die zo zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. De F-ploeg kende een vlotte start, enkel Jo moest nog wat warmdraaien om uiteindelijk in een belle te winnen (0-4). In het volgende kwart van de wedstrijd ging het al veel minder vlot: Jo moest zich gewonnen geven. Benny en Luc moesten een zware 5-setter uitvechten, maar beiden konden na een marathon-partij toch winnen. Zo stond een 1-7 tussenstand op het bord en kon het niet meer misgaan. Op hetzelfde elan werd er verdergegaan naar een 2-14 uitoverwinning met als gevolg een knappe 2e plaats in de rangschikking !

Melsele G

(E6 E6 E6 E6)

 

St-Niklase G

(E6 E6 E6 NG)

Steven Moortgat

4/4

Robin Schaerlaken

3/4

13

-

3

Herman Van Britsom

3/4

Jan Vandenbussche

3/4

Het was even afwachten hoe sterk de hekkesluiter van de reeks voor de dag zou komen. Het werd echter al snel duidelijk dat het geen walk-over zou worden: Jan kon zijn eerste partij pas met 13-11 in de belle winnen. Ook toen het dan toch 4-0 werd, vochten de bezoekers dadelijk terug naar 4-2 en brachten zo de spanning terug in de wedstrijd. Echter lieten Robin en Steven hierna verstaan geen zin te hebben in een spannend avondje: via nieuwe winsten liep de G-ploeg uit naar 6-2 om daarna bij een 9-3 de 3 punten al binnen te halen.