Verslag Speelweek 4

Gemo B

(C2 C2 C4 C4)

-

Melsele A

(C0 C0 C2 C4)

Jef Van Ussel

3/4

Bart Van den Nieuwenhof

2/4

9

-

7

Bert Schrauwen

1/4

Bruno Van Loo

1/4

Een week na de trip naar Ronse moest de A-ploeg naar het nog iets verdere Geraardsbergen. Met nieuwe moed vertrok het vaste viertal ook al wisten ze op voorhand dat het speltype van de tegenstanders hen niet echt lag. Toch werd er uitstekend gestart: van de eerste 6 matchen werden er 5 gewonnen, Bart kon zijn teller al snel op 2 zetten. Er moest wel bijgezegd worden dat er 3 belles in ons voordeel werden beslecht. Jef leek op weg op ook een 2 op 2 te pakken, maar bleef hangen op matchpunt. Maarliefst 6 kansen om de 2-6 te scoren zag hij de mist ingaan en verloor de 4e set met 23-21. In de 5e set had hij niet meer de weerbaarheid om opnieuw te beginnen (3-5). De thuisploeg begon er terug in te geloven en kon bij 6-6 de score terug gelijkmaken. Met een duidelijke mentale voorsprong ging de thuisploeg nog het laatste kwart in: ze lieten de kans dan ook niet liggen en maakten de pil voor de A-ploeg zeer zwaar om te slikken met een 9-7 winst. Twee onverwachte verliesmatchen doet de A-ploeg wegzakken in het klassement.

Melsele B

(C2 C2 C4 C4)

-

Stekene B

(C2 C2 C2 C2)

Jorik Maes

4/4

Stefan Callens

3/4

10

-

6

Hans Van den Nieuwenhof

2/4

Jan Van Droogenbroeck

1/4

Na de knappe overwinning op Rooigem D mocht de B-ploeg nog eens aan het thuispubliek tonen wat ze waard waren. Met Jan i.p.v. Koen werd Stekene B verwelkomd. Jorik begon zoals gewoonlijk zeer sterk en haalde makkelijk het eerste punt binnen. Jan verloor in 3 uiterst nipte sets. Stefan volgde het voorbeeld van Jorik, terwijl Hans naar iets minder goede gewoonte zijn eerste match weer in een belle verloor. Jorik en Jan zorgden daarna voor een eerste kloof naar 4-2. De bezoekers lieten dit echter niet begaan zodat 4-4 bij de rust op het blad stond. De spanning steeg, maar de wedstrijd kantelde in het voordeel van de B-ploeg: eerst Jorik en daarna Hans en Stefan zorgden opnieuw voor een voorsprong: 7-5. Uitblinker Jorik mocht vervolgens het eerste thuispunt van dit seizoen binnenhalen, waarna Hans en Stefan de opdracht kregen om de kers op de taart te plaatsen: zij deden dit met verve en leidden de B-ploeg naar een knappe 10-6 thuiswinst. Weer 3 belangrijke punten, en opnieuw een prachtprestatie van Jorik !

Temse B

(C4 C6 D0 E0)

-

Melsele C

(C6 C6 C6 D0)

Marc Van Raemdonck

4/4

Sylvain Vandenbussche

2/4

8

-

8

Luc Van Dam

1/4

Matthias Van Raemdonck

1/4

De opdracht van de C-ploeg was zeer duidelijk: Er mocht niet verloren worden. Marc kwam de ploeg aanvullen in afwezigheid van Stijn. De thuisploeg hielp de C-ploeg al een beetje op weg met het opstellen van een E0. Dit kon alvast niet de verhoopte goede start veroorzaken, want enkel Marc kon zijn wedstrijd winnen (3-1). Het waren Luc en Marc die even gelijkmaakten maar na de helft van de matchen stond het toch 5-3. Er moest uit een ander vaatje getapt worden en Sylvain en Mathias hadden deze boodschap begrepen (5-5). Het ging naar een spannend einde en de meest ervaren mannen wisten er goed mee om te gaan: Marc maakte 6-6 en Sylvain hield zijn ploeg in het zadel naar 7-7. Het was aan Marc en Luc om te gaan beslissen: dit blijven niet de geliefkoosde momenten voor Luc, hij had geen superdag en verloor (8-7). Marc moest dus een 4 op 4 scoren om een extra puntje te kunnen pakken. Dit deed Marc met verve, hij won met een vlotte 0-3 en wist zijn rol als supersub perfect te verzilveren !

Melsele D

(D0 D2 D2 D2)

-

Lede A

(D0 D2 D6 E2)

Stefaan Verstraeten

4/4

Bram Van Raemdonck

4/4

14

-

2

Tom Avau

3/4

Paul Verelst

3/4

Op speeldag 4 stond al de 3e thuiswedstrijd op het programma voor de D-ploeg. De beide vorige wedstrijden werden gewonnen, dus dit moest voortgezet worden. Paul en Bram gaven de kopmannen van de bezoekers dadelijk al een blijk van de goede intenties: beide wonnen vlot (2-0). Hierna liet Tom zich verrassen door de 4e man en ook Paul was kansloos in zijn 2e wedstrijd. Gelukkig konden Bram en Stefaan de ploeg op voorsprong houden zodat het bij de kering al 6-2 stond. De D-ploeg trok de positieve lijn door en geen van de spelers kwamen in het 2e deel nog in problemen. Het gevolg was een wel zeer sterke 14-2 thuisoverwinning !

St-Niklase E

(D4 D6 D6 E0)

-

Melsele E

(D4 D4 D6 E0)

Mathijs Raats

4/4

Rony Braem

3/4

9

-

7

René Braem

0/4

Rudi Simons

0/4

Mathijs kon zijn wederoptreden al vieren na een weekje langs de kantlijn wegens een spierblessure. Samen met de gebroeders Braem en Rudi mocht hij naar concurrent St-Niklase E. Dat het een gelijkopgaande wedstrijd ging worden kon al afgeleid worden aan de eerste 2 wedstrijden, zelfs al de eerste 2 sets. Rony wist zijn eerste set te winnen met 14-16 terwijl René met 17-15 de boot in ging. Uiteindelijk wist Rony dan ook in de belle te winnen, terwijl die cruciale eerste set René in de laatste set de kop kostte (1-1). De wedstrijd ging gelijkop verder, het waren Rony en een opnieuw sterke Mathijs die ieder op de beurt hun wedstrijden wonnen. Dit ging zo verder tot 5-5, maar toen wist de thuisploeg voor het eerst een dubbelslag te scoren naar 7-5. Deze achterstand kon niet meer goed gemaakt worden ondanks opnieuw een super-prestatie van Mathijs met een nieuwe 4 op 4.

Melsele F

(E2 E2 E2 E2)   

-

Crawford Gent K

(E2 E4 E4 E6)

Bart Rosiers

4/4

Jens Heyrman

3/4

13

-

3

Benny Smet

3/4

Luc Timperman

3/4

Om bovenin mee te draaien moest de F-ploeg deze thuiswedstrijd winnend zien af te sluiten. Ze kregen hiervoor nog eens de versterking van Bart die de voorbije weken telkens mocht acteren als 4e man in 3e provinciale (E- of D-ploeg). Het was Bart die het moeizaamst van start ging, maar toch in een belle wist te winnen. Zijn ploegmaats deden het even goed en in geen tijd stond het 4-0. Deze goede start mocht niet weggegeven worden en dit gebeurde ook niet. Zonder problemen werd er uitgelopen naar 9-1 zodat de winst al snel vaststond. Onze thuisspelers worstelden allen met 1 van de bezoekers die uiteindelijk 3 wedstrijden wist te winnen. Het was uiteindelijk Bart die als enige een foutloos parcours aflegde.

Stekene H

(NG NG NG NG)

 

Melsele G

(E6 E6 E6 E6)

Jan Vandenbussche

4/4

Herman Van Britsom

4/4

0

-

16

Robin Schaerlaken

4/4

Arne Rombaut

4/4

Nadat vorige speelweek tegen Stekene E werd gelijkgespeeld, zou het voor de G-ploeg in theorie iets gemakkelijker moeten gaan tegen de H-ploeg van Stekene. De thuisploeg bestond vooral uit enkele speelstertjes die nog niet zoveel competitie-ervaring hadden en waarvoor 5e provinciale bijgevolg als goede leerschool diende. De G-ploeg kende met andere woorden geen enkel probleem in deze uitwedstrijd. Het was vooral Herman die weinig compassie toonde voor zijn tegenstanders door in 2 wedstrijden slechts 10 én eens 13 punten tegen te laten scoren. Ook voor Jan ging het vlotjes met in 2 wedstrijden 13 of 16 tegenpunten. Uiteindelijk moesten er in totaal 7 sets prijsgegeven worden in deze vlotte uitzege.