Verslag Speelweek 3

Ronse A

(B6 C4 C4 C4)

-

Melsele A

(C0 C0 C2 C4)

Bert Schrauwen

3/4

Bruno Van Loo

1/4

10

-

6

Bart Van den Nieuwenhof

1/4

Jef Van Ussel

1/4

Vrijdagavond moest de A-ploeg al vroeg vertrekken naar het verre Ronse. De thuisploeg wou absoluut hun eerste punten pakken om niet in de gevarenzone te blijven hangen. Ze startten dan ook uitstekend: Bart werd weggeblazen in 3 korte sets, Bruno en Jef vonden hun goede vorm ook niet, gelukkig kon Bert in een zware belle winnen met het kleinste verschil (3-1). De achtervolging moest dus worden ingezet, maar in de vele spannende wedstrijden kon de thuisploeg de 2-puntenkloof constant aanhouden. Enkele keren kwam de A-ploeg dicht bij de gelijkmaker maar uiteindelijk was het de thuisploeg die bij 7-5 naar 9-5 kon gaan en zo hun verdiende winst konden pakken. De A-ploeg (het trio Bart, Bruno en Jef) kenden een off-day dat knap werd afgestraft door Ronse A. 

Rooigem)Gent D

(C2 C4 C4 C4)

-

Melsele B

(C2 C2 C4 C4)

Stefan Callens

4/4

Jorik Maes

4/4

3

-

13

Hans Van den Nieuwenhof

3/4

Koen Vandewalle

2/4

Na de nipte thuisnederlaag tegen Sint-Pauwels hoopte de B-ploeg zijn eerste punten te pakken in Rooigem D. Deze hoop werd alvast versterkt door het feit dat de thuisploeg licht verzwakt aan de aftrap kwam. Het 4-tal van de B-ploeg schoot dan ook gedreven uit de startblokken en stond snel 0-4 voor. Ze gingen door op het elan, waardoor het bij rust zelfs 1-7 werd. Terwijl Koen alvast voor het eerste punt zorgde (1-8), was Jorik een marathon-match bezig tegen zijn jarenlang "zwart beest". Bij een 2-0 achterstand wijzigde hij zijn tactiek, en bracht na een prachtige rally met 12-14 in de belle de 9 op het scorebord ! Met een gerust gemoed werd de wedstrijd dan ook afgemaakt en werd een knappe en ruime 3-13 uitoverwinning geboekt.

Melsele C

(C4 C6 C6 D0)

-

Kruibeke A

(B6 C0 C2 C2)

Luc Van Dam

2/4

Stijn Van Raemdonck

1/4

4

-

12

Sylvain Vandenbussche

0/3

Jan Van Droogenbroeck

0/4

Op voorhand lag het al vast dat het een schier onmogelijke opdracht was om iets te pakken tegen deze tegenstander. Het kwam er dus op aan om individueel toch een match mee te pakken. Dit had Luc goed begrepen want in zijn eerste match wist hij in een belle een C2 te kloppen. Ook zijn ploegmaats lieten zich niet onbetuigd, maar kwamen op de beslissende momenten iets te kort. Sylvain moest zich pas in de belle gewonnen geven tegen de bezoekende kopman (B6). Het was Stijn die de 2e winst op het scorebord kon zetten: Al kreeg hij de overwinning cadeau toen zijn tegenstander bij een set voorsprong moest opgeven wegens knieproblemen. Luc pakte nog uit met een droge 3-0-zege tegen de kopman (B6) onderstreept hiermee dat hij op wolkjes speelt !

Melsele D

(D0 D2 D2 D2)

-

Sterke Stut C

(D6 D6 E0)

Stefaan Verstraeten

3/3

Bram Van Raemdonck

3/3

15

-

1

Tom Avau

3/3

Paul Verelst

2/3

De D-ploeg kreeg al één van de zwakkere ploegen van de reeks op bezoek. Wanneer deze ploeg dan ook nog met slechts 3 spelers voor de dag komen, lag een ruime overwinning in het verschiet. Paul liet zich in zijn eerste wedstrijd nog verrassen door een sterk spelende bezoeker. Dit werd snel rechtgezet door de rest van de ploeg en ook Paul pikte snel terug aan met de overwinning. Er werden verder slechts nog 2 belles uitgevochten waarin eerst Tom en daarna Stefaan aan het langste eind trokken. In iets meer dan 2 uur was de wedstrijd afgelopen en stonden de zware 15-1 cijfers op het wedstrijdblad.

Melsele E

(D4 D6 D6 E2)

-

Buggenhout A

(D4 D4 D4 D6)

Koen De Loos

3/4

Rudi Simons

3/4

9

-

7

René Braem

2/4

Bart Rosiers

1/4

De E-ploeg moest het onverwacht zonder hun sterkhouder Mathijs doen: Mathijs moest verstek geven met een spierscheur. De vervangers kregen enkele lastige tegenstanders met speciaal materiaal voor de kiezen. Gelukkig konden we hier ook 3 materiaalspelers tegenover stellen. Bart bevestigde zijn stunt van vorige week (D2) door direkt van een D4 te winnen. De wedstrijd was goed ingezet en kende verder een superspannende start, belles werden uitgevochten met een billijke rustscore tot gevolg. Onder leiding van een sterke Koen en een niet-afgevende Rudi ging het gelijkop naar 6-6. Koen dartelde voorbij zijn tegenstander naar 7-7 en het was aan onze ervaren nestors van de club om het te gaan beslissen. Rudi kende geen problemen en rijfde vlot het eerste punt binnen. René stond hem hierbij knap bij en zorgde voor de toch wel onverwachte overwinning van de E-ploeg.

Lobos D

(E4 E4 E4 E6)

-

Melsele F

(E2 E2 E2 E2)   

Luc Timperman

4/4

Jens Heyrman

3/4

3

-

13

Benny Smet

3/4

Eddy Fierens

3/4

De F-ploeg wou zich herpakken na het verlies van vorige speelweek. Lobos D moest het kind van de rekening worden. Toch was het even verschieten toen Jens zich liet verrassen in de openingswedstrijd door te verliezen met 3-0. Gelukkig kwamen zijn ervaren ploegmaats niet in de problemen en stond het in geen tijd 1-3. Jens herpakte zich goed met een 1-7 rustscore tot gevolg. Opvallend was dat er slechts 1 set werd prijsgegeven in de 7 gewonnen wedstrijden. De overwinning kwam nooit in het gedrang, enkel Benny en Eddy moesten zich toch één keer gewonnen geven. In de andere wedstrijden werd het elan van het eerste deel verdergezet: alle gewonnen wedstrijden werden met een droge 0-3 score beslecht ! Kapitein Jens ondertekende met veel plezier deze ruime uitoverwinning !

Melsele G

(E6 E6 E6 NG)

 

Stekene E

(E4 E6 E6 E6)

Robin Schaerlaken

3/4

Steven Moortgat

2/4

8

-

8

Arne Rombaut

2/4

Michiel Schroeyers

1/4

Met een jeugdig viertal trad onze G-ploeg aan tegen Stekene E. De toon van de avond werd onmiddellijk in de eerste 2 wedstrijden gezet: Beide partijen kenden een superspannend verloop en iedere ploeg kon één keer juichen in de belle (1-1). Hierna was het de beurt aan Steven om in een vijfstetter te winnen, zo zorgde hij samen met Robin voor een 3-1 voorsprong. Arne wist de voorsprong intact te houden (4-2), maar de bezoekers konden de kloof toch dichtten naar 4-4. Robin en Arne hielden de score daarna gelijk (6-6), maar de bezoekers leken een hand naar de winst te reiken door naar 6-8 uit te lopen. Het was aan Robin en Steven om toch nog een punt uit de brand te slepen. Beiden hadden geen zin meer in een bloedstollend einde en wonnen hun beide partijen zonder setverlies. Knappe prestatie van de G-ploeg met vooral een sterke prestatie van matchwinnaar Robin !