Verslag Speelweek 11

Melsele A

-

Rooigem-Gent E

 

 

 

 

16

-

0 (ff)

 

 

 

 

Rooigem-Gent E liet donderdag weten dat ze geen volledige ploeg konden samenstellen en bijgevolg genoodzaakt waren om forfait te geven.

Melsele B

(C2 C4 C4 C4)

-

Eikenlo B

(C0 C0 C0 C2)

Jorik Maes

2/4

Koen Van De Walle

1/4

3

-

13

Hans Van den Nieuwenhof

0/4

Gunther Maes

0/4

De B-ploeg mocht haar knappe heenronde afsluiten met een thuismatch tegen Eikenlo B. De bezoekers waren blijkbaar onder de indruk van de klassering van de B-ploeg en traden aan in hun allersterkste opstelling. Bovendien diende de B-ploeg te starten zonder sterkhouder Stefan, al kreeg het met Gunther een waardige vervanger. Het zou uiteindelijk nooit een echte match worden. Ondanks moedig weerwerk van onze thuisspelers liepen de bezoekers zonder omkijken uit naar 0-8. Gelukkig kon Jorik op dat moment zijn vorm terugvinden en kon hij de eer redden. Later zou Koen hem volgen en zou Jorik zelfs nog een 2de individuele overwinning achter zijn naam laten noteren. Met 6 winsten op 10 wedstrijden sluit de B-ploeg de heenronde af in de subtop van het klassement. Een knap resultaat, dat iedereen al doet uitkijken naar de terugronde !

Sleidinge A

(C2 C2 C4 D0)

-

Melsele C

(C6 C6 C6 D0)

Luc Van Dam

2/4

Stijn Van Raemdonck

2/4

10

-

6

Sylvain Vandenbussche

1/4

Matthias Van Raemdonck

1/4

De C-ploeg wist bij voorbaat dat het een zware karwei zou worden op bezoek bij de voormalig 1e provincialer Sleidinge A. Zolang mogelijk de thuisploeg bijbenen was de opdracht en Luc startte ook goed (1-1). De kopmannen van de thuisploeg pakten echter dadelijk het heft in handen (3-1). Matthias en opnieuw Luc brachten hun ploeg langszij en ook Sylvain deed zijn duit in het zakje (C2) en zorgde voor de knappe 4-4 ruststand. Er moet wel vermeld worden dat de 4 gewonnen matchen 4 belles waren. Stijn kon zijn ploeg daarna gemakkelijk op 5-5 brengen, maar daarna was het over. De thuisploeg maakte de kloof naar 7-5 en via 8-6 ging het naar een 10-6 eindstand. We blijven misschien in herhaling vallen, maar de C-ploeg heeft nog werk voor de boeg in de terugronde.

Eikenlo E

(D6 D6 E0 E2)

-

Melsele D

(C6 D0 D2 E0)

Marc Van Raemdonck

4/4

Stefaan Verstraeten

4/4

2

-

14

Paul Verelst

4/4

Jo Van Osselaer

2/4

Onze D-ploeg moest op bezoek bij de voorlaatste in de stand. Deze wedstrijd moesten ze afwerken zonder hun 2 vaste mannen, Tom (rugblessure) en Bram (examens). Gelukkig kan de D-ploeg dit seizoen rekenen op Marc en Stefaan (ondertussen al vaste speler geworden) om de ploeg te versterken. Deze klus mocht dus geen probleem opleveren zeker als men de klassementen vergelijkt. Het werd uiteindelijk dan ook geen moeilijke klus, enkel moest er tussendoor toch even vier 5-setters doorworsteld worden. Vrij snel stond 1-9, maar dat betekende niet dat de voet even van het gaspedaal ging. Er werd gewonnen met duidelijke 2-14 cijfers.

St-Pauwels D

(D2 D2 D2 E2)

-

Melsele E

(D4 D6 E0 E0)

René Braem

1/4

Rudi Simons

1/4

12

-

4

Evert Naudts

1/4

Mathijs Raats

1/4

We wisten dat het weer een zware opdracht ging worden op verplaatsing bij een subtopper in de reeks. De kansen op puntengewin stegen een klein beetje door de E2 als 4e man bij de thuisploeg. Echter moest er dan nog wel 4 keer van een D2 gewonnen worden. Het was Rudi die dadelijk de E2 wist te pakken, maar zijn ploegmaats slaagden er niet in om in hun eerste wedstrijd de D2’s het al moeilijk te maken (3-1). René zette de 2 (E2) op het bord, en het was Mathijs die op weg leek naar een stuntje tegen een D2, maar hij ging dan toch in de belle ten onder (6-2). De 3 eerste mannen bleken dan toch te sterk voor onze 4 spelers want deze drie lieten geen enkele steek vallen. Dit resulteerde dus in een logische 12-4 eindstand.

Melsele F

(E2 E2 E2 E2)   

-

Olsene A

(E0 E4 E4 E4)

Jens Heyrman

4/4

Eddy Fierens

4/4

14

-

2

Benny Smet

3/4

Luc Timperman

3/4

Een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van de reeks mocht geen problemen opleveren. Het was Luc die iedereen toch even wakker schudde door zijn eerste wedstrijd te verliezen (1-1). Echter was er geen reden tot paniek want snel stond de 3-1 op het bord en bij de rust stond het al 6-2. Dat het niet echt van een leien dakje ging, bewees ook de 2e match van Eddy: Eddy stond 2 sets en een matchpunt in het krijt toen hij toch nog de 3e set naar zich toe trok. Daarna won hij toch vlot set 4 en 5. Deze match zou ook het laatste moeilijke obstakel geweest zijn, want daarna trok de F-ploeg het tempo omhoog en liep het vlotjes naar een 14-2 overwinning. De gedeelte eerste plaats blijft een feit, een ook individueel scoren de spelers zeer hoge scores. Met een 1e, 3e, 5e en 9e plaats in de individuele rangschikking bewijzen ze elk hun grote waarde voor de ploeg !

St-Pauwels G

(E6 E6 NG)

 

Melsele G

(E6 E6 E6 E6)

Robin Schaerlaken

3/3

Arne Rombaut

2/3

3

-

13

Jan Vandenbussche

2/3

Herman Van Britsom

2/3

Een duel tussen 2 ploegen die perfect in de middenmoot van het klassement stonden. Ondanks de examenperiode waren Arne en Robin toch van de partij. De thuisploeg kon om dezelfde reden slechts met 3 man aantreden. Hierdoor verdween wel veel spanning uit de wedstrijd. Van de gespeelde wedstrijden ging het in het begin goed gelijk op. Dit vooral doordat Jan, Arne en Herman allen een belle verloren zagen gaan in het eerste deel van de wedstrijd. Zo stond het nog 3-5 bij de pauze, maar het lot van de thuisploeg was snel bezegeld in de daaropvolgende matchen. Alle confrontaties werden in ons voordeel beslecht, al moest Arne daarvoor op het einde nog een ware thriller uitvechten. In de laatste partij van de avond kon hij pas bij 16-17 in de 5e set het laatste punt scoren. Door deze overwinning schuift onze G-ploeg opnieuw mooi op in het klassement.